Apr 9, 2010

Salam dihulur...Ukhuwah bertaut~


Aduh....dah lame tak update blog...heee.maaf la ye,sibuk sangat!! (ada keraguan dsini? ;p) dan kekontangan ilham untuk menulis pun ye jugak..maklumlah,dah lama x baca buku..hehe.Baiklah me nak kongsikan satu cerita atau pengalaman buat sahabat2~


Sebelum ni,me agak rajin masuk meebo (Kampung Chat)..bukan pe,nak mengimprovekan jari2 ni agar dapat menaip dengan laju..hehe..t senang la nak wat assigment ke..nak keje ke ;)nak buat kerja2 pembersihan pun..iye jugak..maklumlah...name2 kat situ agak 'dasyat2'...kne de sifat sabar yg tinggi bile masuk situ..huhuh...

Ok,berbalik pada tajuk post,Saya de masuk satu laman sosial nie....best sangat!!!! me bg 4 bntang...hehe..Kalau masuk sana kan..terasa hubungan dengan ahli2 dalam tu seperti hubungan keluarga@Family...Disamping itu,kami juga de wat program2 tertentu untuk merapatkan silatulrahim.....dan kami juga ada 'mama' sbg penasihat pada kami yg berdarah remaja ni supaya berhati-hati bila melontarkan kata2..maklumlah,akal bgitu ghairah sangat nak pekenakan orang( same cam buli kot..kui2) takut2 menyinggung perasaan orang lain..kadang2,kami juga akan mengadakan usrah agar perbualan antara kami tak sia2 malah dapat berkongsi ilmu ..dan disini juga lah saya telah mengenali kembar2 saya...lain mak lain ayah...;) Memang happy,seronok,suka..semualah yang menunjukkan kata2 bahagia...hee...bile bersama-sama dengan mereka..mereka nie...sangat2 nakal...ade je idea nak kenakan saya yang innocent ni..kui3..bile chatting dengan diorang nie..sokmo ase nak mengilai..hahaha...kalah pontianak ;) dan bile saye dlanda masalah...mereka sentiasa ada dsisi dan back up saye...hee.Bersyukur rasanya dapat mengenali mereka...dan..sangat2 bersyukur Allah mengilhamkan saya tuk masuk dalam social networking ni...


p/s = Wahai kembar2 ku walau badai datang melanda..jangan dputuskan hubungan silatulrahim ni ye..mudah-mudahan kita sentiasa diredhai Allah~ dan saye juga yakin..laman ni dapat kalahkan myspace n friendster...huhuhu~

3 comments:

nuriman said...

salam..
woaaaaaa..laily
rasa cm nk nangis je--pinjam bahu..huhu

serius sy sgt2 mnghargai dan bsyukur sgt sbb kita dpt saling knal mngenali..walaupun x penah jumpa..tp tautan hati still conncti0n..
ukwah yg tjalin krana Allah

mudah2n kita x lost contct smpai akhir hyat..InsyaAllah

p/s:
spe yg rsa inncnt nih..sy yg slalu kne buli..huhu

sy p0n pcaya laman nih akan dpt fight ngn ms dan fs..fb??ngee~~

Cik LaiLy said...

fb tu.....saya pun ngee..kui3~
pinjam bahu???hahah...pinjam la..seminit Rm 500...hhehe..me too...Ukhuwah fillah~ ;)

nuriman said...

amboihh tue bkn nama pinjam..tue namanye ahlong..kui3