Feb 22, 2010

CinTaKan DuNia....



Berlari-lari di kebun bunga,
Nampak pula bunga serai,
Apalah guna harta dunia,
Badan dan nyawa kan bercerai.........


Alhamdulillah...pulang ke kampung kali ni membawa seribu makna bagiku..hehe.disamping dapat berjumpa atuk dan nenek yang uzur di kampung..erm,post kali ni saya nak ceritakan perihal pak cik saya yang telah terkena sihir oleh orang yang sangat busuk hatinya,keji,dan terlalu cintakan dunia..baginya wang adalah segala-galanya....hanya disebabkan pak cik saya menolak rasuah yang die bagi ( wang yang sangat banyak dalam sampul surat) untuk menutup kesalahan die...dia sanggup menggunakan ilmu hitam untuk memudratkan pak cik saya dengan menggunakan 'tanah kubur'...orang kata kalau guna tanah kubur ni..memang kebal la...kesan dia memang dasyat...sampai pak cik saya tak leh berjalan dan sakit yang teramat macam dicucuk benda tajam kat bahagian tapak kaki dan lutut..Tapi die lupa...Allah itu Maha Hebat...Allah tunjukkan jalan...kat area situ de seorang Ustaz ni...memang orang selalu la jumpe die tuk berubat...tak putus2....~Alhamdulillah....pak cik saya ni dah kembali pulih...



4 comments:

nuriman said...

nauzubillah..mnda cm nih.mmg slalu blaku..
x pueh ati face 2 face la kn..
nih..nk gak guna sihir2..nmpk sgt btapa pgecutnye dema2 yg wat gtu..
mudah2n.org yg wat tuh tbuka hati..n btaubat dr mnyndrkn kuasa pd slain yg Esa.

p/s;mudah2 pkcik awk mkin pulih n bahgia slalu..dpayungi rhmat Allah..InsyaAllah

Cik LaiLy said...

insyaAllah....
terima kasih...
(n_n)

syahir said...

manusia + iblis = sihir ,

betul x ustazag laily

Cik LaiLy said...

ehem!!!!!!
mu ni...sesuke ati je panggil ustazah
adoi!!!...penatla cakap ngan mu ni...huhu